nieuws

‘Anti-crisisdressing als antwoord op crisis

Restaurant

Er wordt volgens driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije te veel gezeurd over de economische crisis. ‘Wij hebben bij onze nieuwjaarsreceptie een flesje anti-crisisdressing uitgereikt.

‘Anti-crisisdressing als antwoord op crisis

Jonnie Boer vormde samen met Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden middels een talkshow een belangrijk onderdeel van het openingsprogramma van de Horecava 2009 in Amsterdam.

‘Er wordt meer gezeurd over de crisis dan de reële situatie op dit moment. Gisteren heb ik als ludiek antwoord op de huidige situatie bij onze nieuwjaarsreceptie een flesje anti-crisisdressing uitgereikt’, aldus Boer, die aangaf dat Zwolse mosterd de basis vorm van deze dressing.

Boer gaf verder aan dat ondernemers steeds meer moeten doen wat de gast wil. ‘Vroeger werd veel gedaan vanuit het ego van de chef. Die tijd is voorbij. In mijn restaurant bijvoorbeeld geef ik altijd zelf de menukaart aan de gast.’

Verder gaf Boer aan dat grote menu’s minder populair worden in 2009. Ze maken steeds vaker plaats voor kleinere menu’s met kleine gerechten en meer smaken in één gerecht. De zogeheten tasting menu’s.

Reageer op dit artikel