nieuws

Beroemd restaurant New York sluit voorgoed

Restaurant

Na 23 jaar sluit de legendarische diner Florent in het New Yorkse Meatpacking District de deuren. Het 24-uurs restaurant, een hangout en tweede woonkamer voor beroemde en minder beroemde New Yorkers, fijnproevers en drop-outs, bezwijkt voor de razendsnel stijgende huren.

Beroemd restaurant New York sluit voorgoed

Uitbater Florent Morellet kwam al naar de wijk lang voor deze hot werd. Met zijn formule, een combinatie van bistro, café en lunchroom, trok hij eerst vooral arbeiders en nachtbrakers, maar na de opkomst van Meatpacking District werd Florent vanwege zijn eenvoud de place to be voor sterren.

De kaart was nog altijd even simpel, en de prijzen voor iedereen betaalbaar. En dat heeft de op het oog simpele zaak de das omgedaan. Betaalde Morellet in 1985 ongeveer 1350 dollar aan maandhuur, al gauw werd dat 6000. Nu rekent de pandeigenaar – een groot New Yorks vastgoedconcern – de horecabaas een half miljoen dollar huur per jaar, 41.670 dollar (26.400 euro) per maand, schrijft Cafe-Future.net.

Reageer op dit artikel