nieuws

Beste Chinese kok komt uit Nieuwe Niedorp

Restaurant

Tso Ming Cheng van restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp mag zich ’s werelds beste meesterkok voor de Chinese keuken noemen. Cheng versloeg in Peking 2600 tegenstanders en won het een keer in de vijf jaar gehouden wereldkampioenschap.

Beste Chinese kok komt uit Nieuwe Niedorp

Bij de kookwedstrijd, georganiseerd door de World Association of Chinese Cuisine, hoorden de 2600 deelnemers ter plaats welke gerechten ze moesten maken. De 54-jarige Cheng, eigenaar van restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedrop, deed dat als beste.

‘Als voorgerecht heb ik Chinese paddestoelen met wilde duif gemaakt. Het hoofdgerecht bestond uit zuiglam in een Chinese wijnsaus. Doordat de lammeren nog geen gras hebben gegeten, is het vlees bijzonder zacht’, aldus de wereldkampioen in De Telegraaf.

Cheng laat waten met hart, liefde en passie het vak van kok uit te oefenen. Voor deelname aan het WK was hij een tikkeltje nerveus. Cheng: ‘Ik besloot van mijn eigen kracht, mijn creativiteit, uit te gaan en mij door niemand te laten beïnvloeden’.