nieuws

Bezoekers kortingssite besparen op restaurantbezoek

Restaurant

Op restaurantbezoek, avondjes uit en vakanties wordt dit jaar het meest bezuinigd door gebruikers van Actiepagina.nl. De kortingssite vroeg 12.500 Nederlanders naar hun mening over de economische situatie.

Bezoekers kortingssite besparen op restaurantbezoek

De voornaamste bezuinigingsposten van gebruikers van Actiepagina.nl zijn restaurantbezoek (71%), boodschappen (65%) en film-, theater-, musical-, film- en cafébezoek (55%). Liefst 86 procent van de 12.500 door de kortingssite ondervraagde Nederlanders verwacht in 2012 te moeten bezuinigen.

De gemiddelde verwachte bezuiniging is 107 euro per maand. Opvallend is dat de deelnemers aan het onderzoek niet of minder willen korten op uiterlijke verzorging en – in mindere mate – verzekeringen.

Meer dan 85 procent geeft aan meer gebruik te gaan maken van kortingsacties en aanbiedingen. Slechts 5 procent laat weten daarvoor niet gevoelig te zijn. Het onderzoek is uitgevoerd in de maand februari.