nieuws

Bloemenbeek Restaurant van het Jaar Euro Toques

Restaurant

De Bloemenbeek in De Lutte is Euro Toques-Restaurant van het Jaar 2012. Het Twentse landhuishotel & restaurant won in de finale op de Horecava in Amsterdam RAI van hotel-restaurant De Meulenhoek in Exloo en restaurant De Wachter in Alblasserdam.

Bloemenbeek Restaurant van het Jaar Euro Toques

De winnaar werd bekendgemaakt op Food Innovation 3.0 lab. Voorzitter Ted Janssen stelde hét moment twee keer uit. Directeur/eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek was onderweg, maar kon niet op tijd op de plek van bestemming zijn.

Het Twentse horecabedrijf heeft de wind flink in de zeilen. In november ontving het van Michelin de eerste ster, niet veel later won kok Lars van Galen de prestigieuze kookwedstrijd Prix Taittinger in Parijs en nu dus Euro Toques-restaurant van het jaar.

‘Het kan inderdaad niet op’, reageerde Strikker. ‘Natuurlijk wist ik al dat we op de goede weg zijn. Lars (van Galen, red.) heeft ons uit de anonimiteit gehaald. Twente is toch een plek waar mensen niet zomaar langskomen. Maar het is een fantastische plek, een stukje buitenland in Nederland.’

Over de meest recente prijs. ‘Dit voelt als landskampioen worden en daarna worden uitgeroepen tot coach van het jaar. Heel eervol. Het lijkt ook of iedereen het ons gunt. In de week na de ster en de winst van Lars ontvingen we meer dan duizend reacties.’

Strikker heeft volop plannen. ‘We krijgen er 1,5 hectare grond bij, waardoor het totaal uitkomt op 5 hectare. Wij zijn gestart met een eigen wijngaard en hopen over drie jaar onze eerste eigen wijn te hebben. We gaan vol gas richting 2016, als we ons 50-jarig bestaan vieren’, aldus Strikker, die nu 23 jaar de scepter zwaait.

De Bloemenbeek volgt Bistro Sharlot uit Ulvenhout op, dat vorig jaar tijdens de BB tot Euro Toques-Restaurant van het Jaar werd gekozen.

Reageer op dit artikel