nieuws

Bonnenplan moet chauffeurscafé redden

Restaurant

Vrachtwagenchauffeurs moeten bonnen krijgen voor maaltijden in truckersrestaurants. Dat zegt Koninklijk Horeca Nederland (KHN). De truckers zelf zien niets in het bonnenplan en denken meer aan een drive-insysteem.

Bonnenplan moet chauffeurscafé redden

KHN luidt de noodklok, zo meldt De Telegraaf, nu steeds meer truckers apparatuur in hun cabine hebben om er te eten. ‘Er komen steeds meer Poolse chauffeurs, die gewoon geen geld hebben om in een restaurant te eten. Met die bonnen valt dat probleem op te lossen’, aldus Jeu Claes.

Claes stelt dat een stop bij een chauffeurscafé van groot belangrijk is voor de veiligheid. ‘Het is belangrijk dat de truckers uitrusten, met collega’s kunnen praten, gezond voedsel eten en even kunnen douchen.’

Jaap Stalenburg van transsportverzekeraar TVM ziet niets in het bonnenplan van KHN. ‘Chauffeurs hebben te maken met strakke schema’s en een infrastructuur in Nederland uit het jaar nul. Door alle files hebben ze geen tijd om even een bakkie te doen. Misschien moeten truckerrestaurants met een drive-insysteem gaan werken’.

Reageer op dit artikel