nieuws

Chefs op zoek naar Ierse delicatessen

Restaurant

De Chef’s Irish beef club, de selecte groep Nederlandse chef-koks die met Iers rundvlees werken, was afgelopen weekend op bezoek in het land van herkomst van hun vlees.

Chefs op zoek naar Ierse delicatessen

Op het programma stond onder meer het bezoeken van een veeboer waar de Ierse limousin, angus en belgian blue runderen in de wei staan. Daarnaast werden ook een traditionele zalmrokerij, een visrestaurant, de distilleerderij van Jameson wiskey en het Cliff House Hotel, waar voormalig De Kas-chef Martijn Kajuiter de scepter over de keuken zwaait, bezocht.

Bij Kajuiter kregen de chefs het beste wat de Ierse keuken op dit moment te bieden heeft, waaronder uiteraard ook black angus rund. Op de tweede dag van het bezoek werd het vermaarde restaurant met kookschool Ballymaloe bezocht, waar een lunch met wederom rundvlees en veel zelfgekweekte producten op het menu stond.

De Chef’s Irish beef club bestaat nu ruim vier jaar, en is een initiatief van het Ierse voedselpromotiekantoor Bord Bia. Intussen zijn vijftien chef-koks toegetreden tot het gezelschap, waaronder ook tweesterrenchefs als Erik van Loo en Thorvald de Winter.

Elf van hen namen op uitnodiging van Bord Bia deel aan de tweejaarlijkse studiereis naar Ierland. Vooral het bezoek aan Kajuiter viel in de smaak. De Hollandse chef in Ierland probeert de manier van werken die hij gewend was bij De Kas (regionale of zelf gekweekte producten in het seizoen) ook op het Ierse platteland in te voeren.

Bekijk dinsdag Misset Horeca Live voor beelden van het bezoek aan Ierland.

Reageer op dit artikel