nieuws

Coach Klaassens heeft goed gevoel over Bocuse-wedstrijd

Restaurant

De Nederlandse Bocuse-coach Leendert Klaassens, is tevreden over de voorbereidingen van het team. ,Ik heb er een goed gevoel over.

Coach Klaassens heeft goed gevoel over Bocuse-wedstrijd

,Tot op heden loopt alles op rolletjes. De dingen gaan zoals we het willen’, laat Klaassens, praktijkdocent op Stenden University in Leeuwarden, weten. ,De smaken zijn zoals we wensen en er zit nog steeds verbetering in.’ Ook de planning is gereed. ,Het gaat in deze laatste week om kleine puntjes op de i te zetten.’ Niet alleen organisatorisch maar eveneens mentaal is het Nederlandse team klaar voor de wedstrijd. ,Tussen de oren zit het ook goed. Marco en Jan zijn relaxed.’

Schema

Klaassens heeft als coach van Marco Poldervaart en Jan Smink vooral aan de zijlijn een taak. ,Ik mag niets doen in de keuken. Ondersteuning is mijn grootste rol. Maar ik heb een schema gemaakt waarin van uur tot uur beschreven staat wat er gedaan moet worden. Dat houd ik in de gaten aan en stuur bij.’

Voor Klaassens is het wedstrijdtoneel niet onbekend. Hij deed mee aan verschillende patissierscompetities. Bij de laatste editie van de Bocuse D’Or in Lyon was hij toeschouwer. Hij is bekend met de rumoerige omgeving waarin de teams moeten koken voor enthousiaste supporters. ,Als je eenmaal daar staat, maakt het niet meer uit of je in Harlingen of Genève staat, je bent geconcentreerd bezig en vergeet alles om je heen.’

Reageer op dit artikel