nieuws

Creatief Cuba Libre in het nauw

Restaurant

De hoofdvestiging van Zumba Fitness in Hollywood (VS) wil niet dat restaurant Cuba Libre in het Limburgse Vijlen de term Tiroler Zumba gebruikt. De Amerikanen hebben restauranteigenaar Viktor Terpstra laten weten naar de rechter te stappen als hij naam en logo van Tiroler Zumba niet wijzigt.

Creatief Cuba Libre in het nauw

Dat maakte Terpstra donderdag bekend. Terpstra introduceerde twee weken geleden de Tiroler variant van de Zumba, een populaire fitnessoefening op muziek, gebaseerd op Zuid-Amerikaanse danspasjes. In Vijlen wilde hij dit samen met Zumba-instructeur Maurice Bell uit Heerlen combineren met Tiroler dansfolklore, maar dat schoot Zumba Fitness in Hollywood in het verkeerde keelgat.

‘Beide partijen voeren nu overleg over mogelijke alternatieven zoals Zumba aus Tirol, Tiroler Zoemba of Tiroler Rumba’, vertelde Terpstra donderdag. ‘Deze gesprekken verlopen positief, over en weer worden handreikingen gedaan om uit de impasse te komen.’

Met name Rumba lijkt kans van slagen te hebben. ‘Deze benaming is nergens vastgelegd als merknaam’, zei Terpstra, die inmiddels ook nadenkt over een nieuw logo.

Voor de gecombineerde Tirools-Zuid-Amerikaanse fitness bestaat volgens Terpstra veel belangstellling: een aantal groepen heeft zich volgens de restauranteigenaar ingeschreven voor de workshop.