nieuws

CU: vaker naar restaurant met gehandicapt personeel

Restaurant

Consumenten moeten volgens de ChristenUnie worden opgeroepen om vaker te eten in een bijzonder restaurant waar mensen met een handicap werken. De ChristenUnie wil mede met een bewustwordingscampagne dit idee ondersteunen.

CU: vaker naar restaurant met gehandicapt personeel

Werkgevers moeten meer werknemers met een lichamelijke en/of geestelijke beperking in dienst te nemen en daar ook werkplekken geschikt voor maken. Als dat niet gaat, kunnen ondernemers nog altijd bewust zaken doen met bedrijven die wel werken met gehandicapten.

Tweede Kamerlid Cynthia Ortega van de ChristenUnie zal woensdag bij de behandeling van de begroting Sociale Zaken het kabinet vragen daartoe een bewustwordingscampagne, bijvoorbeeld via Postbus51, op te starten. Voor een gelijke behandeling van chronisch zieken en gehandicapten moet in haar ogen breed in de samenleving een cultuuromslag plaatsvinden.

Alleen op die manier kunnen volgens Ortega de kabinetsplannen voor hervorming van regelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt slagen. Het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV wil de bijstand, sociale werkplaatsen en Wajong voor mensen met een handicap van jongs af aan samenvoegen.

Het idee is dat zoveel mogelijk mensen in een ‘gewone’ baan aan de slag gaan en minder een beroep doen op uitkeringen en sociale werkplaatsen.

Reageer op dit artikel