nieuws

De Blanckenborgh in andere handen

Restaurant

Restaurant De Blanckenborgh aan de Enschedesestraat in Haaksbergen krijgt een andere uitbater. De exploitatie van het etablissement in de voormalige villa van Haaksbergse textielbaronnen is vanaf 1 december in handen van horecaondernemer G. Robbers uit Goor.

De Blanckenborgh in andere handen

Robbers, oud-eigenaar van hotel-restaurant De Herikerberg in Markelo, neemt de zaak over van Luc Gesing. Die zag zich zich vanwege ontwikkelingen in de privésfeer gedwongen het restaurant te verkopen. Hij vertrekt met pijn in het hart. ‘Voor het personeel, dat ik deze week heb ingelicht, kwam het bericht als een donderslag bij heldere hemel. Ook mij doet het verdriet dat het allemaal zo gelopen is’, aldus Gesing.

Personeel kan aanblijven

Volgens hem kan het personeel van vijf fulltimers en drie parttimers aanblijven. Wat de ondernemer zelf gaat doen, is nog niet bekend. Gesing, die in de villa woont, vertrekt als bewoner en draagt op 1 december de sleutels aan de nieuwe eigenaar over. Adhoc Horecamakelaars bv begeleide de verkoop.

Officiële trouwlocatie

Het restaurant groeide de afgelopen jaren uit tot een zaak in het hogere marktsegment. De villa is ook een officiële trouwlocatie. Alle vaste bezoekers, de zakelijke markt en mensen die een partij of diner hadden besproken, worden deze week persoonlijk benaderd. De nieuwe exploitant neemt alle verplichtingen en vastgelegde afspraken over. Het pand blijft in handen van Blanckenborgh CV, een vennootschap van Haaksbergse ondernemers.

Reageer op dit artikel