nieuws

De Leuf maakt boek over drie sterren

Restaurant

Het nieuwe tweesterrenrestaurant De Leuf in het Limburgse Ubachsberg werkt aan een boek over het krijgen van drie Michelinsterren. De eigenaren Paul en Sandra van de Bunt willen met het boek antwoord op de vraag ‘wat is een driesterrenrestaurant’.

De Leuf maakt boek over drie sterren

‘We gaan een boek maken dat voorlopig “op zoek naar de ultieme perfectie” heet. Natuurlijk wil ik die derde ster, dat mag toch?’, aldus Paul van de Bunt in de nieuwe uitgave van Misset Restaurant.

Waar het Van der Bunt werkelijk om gaat is het streven naar het niveau van een derde ster. ‘Wat is dat driesterrenniveau, waar zit hem dat in?’.

Paul en Sandra van der Bunt zitten in juni wij Blumenthal en Roux, en bij Ramsay aan tafel. ‘We gaan er eten, maken foto’s van het eten, de keuken en de locatie, en interviewen de chef. Dat brengen we samen in een boek. Ik heb een mooie Canon fotocamera gekocht en Sandra doet het schrijfgedeelte. Het moet niet zo’n fancy-geval worden met fantastische plaatjes, maar gewoon die zoektocht’, aldus Paul van der Bunt.

Restaurant De Leuf kreeg afgelopen jaar een tweede Michelinster, nadat het het jaar ervoor was genomineerd voor een tweede ster. In restaurantgids Lekker bezit De Leuf de 34ste positie.

Reageer op dit artikel