nieuws

Delpeut wordt rechterhand van Ron Blaauw

Restaurant

Andrès Delpeut stapt over naar de HME Group van onder andere tweesterrenkok Ron Blaauw. Delpeut, tot voor kort chef-kok bij De Hoefslag in Bosch en Duin, wordt de rechterhand van Blaauw. Daarmee is een van de grootste gastronomische transfers van het jaar een feit.

Delpeut wordt rechterhand van Ron Blaauw

Delpeut bevestigt zijn overstap naar de HME Group aan de internetredactie van Misset Horeca. Daarmee is een grote gastronomische duo-transfer, waarover we eerder berichtte, een feit. Enkele weken geleden al maakte Vincent van Riet bekend De Hoefslag in te ruilen voor Ron Blaauw.

Delpeut gaat volgende week aan de slag bij zijn nieuwe werkgever. ‘Ik houd me hoofdzakelijk bezig met kwaliteitsbewaking in keukens die onder de HME Groep vallen. Het gaat daarbij vooral om controle op de kwaliteit en meedenken, zeg maar het assisteren van Ron Blaauw’, aldus Delpeut.

Aanbieding

De kok zegt prima te zijn vertrokken bij De Hoefslag. ‘Ik vond de diversiteit van mijn werk bij De Hoefslag erg leuk. In mijn nieuwe functie doe ik nagenoeg hetzelfde, alleen dat in het groot’.

Delpeut sloeg tussentijds nog een aanbieding af om in Argentinië aan de slag te gaan. Voormalig eigenaar van De Hoefslag, Marck-Paul Post, benaderde Delpeut om te komen werken in zijn nieuwe hotelbedrijf in Zuid-Amerika.

Andrès Delpeut werkte slechts zeven maanden bij De Hoefslag, nadat hij de vertrokken Marc van Gulick verving. Daarvoor was hij jarenlang chef-kok van sterrestaurant De Roggebot in Ermelo, waar hij na een conflict met mede-eigenaar Harry van Dalfsen vertrok. Delpeut stelt dat hij in die tijd, in tegenstelling tot wat werd gezegd, niet overspannen was. De Roggebot hield eind vorig jaar op te bestaan.

Lijnen uitzetten

Blaauw kijkt tevreden terug op de afgelopen weken waarin hij de transfers van Delpeut en Van Riet afhandelde. ‘Ik ben heel tevreden. Andrès wordt mijn directe assistent. Hij gaat de lijnen uitzetten in alle zaken van de HME Group. Vincent doet het heel goed in mijn restaurant. Het zijn goede mensen’.

Zie ook

Reageer op dit artikel