nieuws

Eerste halal wijn gecertificeerd

Restaurant

De Nederlandse ondernemer Taner Tabak is er na twee jaar in geslaagd om een honderd procent halal wijn te produceren. Dit betekent dat de wijn echt helemaal alcoholvrij is. Andere alcoholvrije wijnen bevatten vaak nog sporen van alcohol.

Eerste halal wijn gecertificeerd

De wijn ‘Kevser Helal Wine’ heeft als eerste het Halal Quality Control-certificaat gekregen. Er is witte, rode, rose en mousserende halal wijn. Naast moslims behoren ook zwangere vrouwen en mensen met diabetis tot de doelgroep.

Nijmegenaar Tabak (35) ontwikkelde samen met een Duits bedrijf een nieuw techniek voor het produceren van wijn die werkelijk honderd procent alcoholvrij is. De wijnmaker heeft er inmiddels octrooi voor aangevraagd.

Vanuit België, Maleisië, Azerbeidjan, Dubai en Saoedi-Arabië is al interesse getoond voor de halal wijn.