nieuws

Fiod neemt miljoen euro in beslag bij Beste Wokrestaurant

Restaurant

De Fiod heeft donderdag bij huiszoekingen bij de eigenaar van het Beste Wokrestaurant van Nederland, de Ni Hao Groep in het Drentse Tynaarlo, ruim 950.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Fiod neemt miljoen euro in beslag bij Beste Wokrestaurant

Naast het contante geld nam de Fiod, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, ook sieraden, diamanten en waardevolle horloges in beslag bij de Ni Hao Groep. De totale waarde van de in beslag genomen buit bedraagt ruim 1 miljoen euro.

Eén van de restaurants van deze groep – het Stadspaviljoen in Groningen – is eerder dit jaar door Misset Horeca uitgeroepen tot Beste Wokrestaurant van Nederland.

De doorzoekingen vonden plaats bij twee restaurants in Groningen waaronder het Stadspaviljoen en een bedrijfspand in Tynaarlo. Daarnaast zijn woningen in omgeving Enschede, omgeving Arnhem en in Groningen doorzocht. De sieraden en het contante geld werden aangetroffen in een kluis.

Geld witwassen

De inval vond plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. De verdenking is dat de bedrijven hebben gefraudeerd met omzet- en vennootschapsbelasting en geld hebben witgewassen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De Ni Hao Groep exploiteert Chinese restaurants, is een handelsorganisatie en doet aan hotel- en horeca-inrichting. De groep ging al eerder in de fout, in 2007 werden er 8 illegale werknemers aangetroffen. Ni Hao kreeg hiervoor een boete van 60.000 euro.

Reageer op dit artikel