nieuws

Flinstering maakt grootste cappuccino ter wereld

Restaurant

Mijn Tent is Top-finalist Flinstering in Breda doet een poging de grootste cappuccino ter wereld te maken. Een grote houten ‘hot tub’ en hogedrukreinigers om de melk op te schuimen worden ingezet bij de opvallende recordpoging.

Flinstering maakt grootste cappuccino ter wereld

De recordpoging start zaterdag 19 april aanstaande om 11.00 uur op de Grote Mark in Breda, pal voor Flinstering. Het Brabantse restaurant is finalist in het populaire tv-programma Mijn Tent is Top.

Bedenker van de recordpoging is Gijs van den Berg van Algra Mocca d’Or in Zwolle. ‘We zijn sponsor van Flinstering en ik hoorde Jasper (eigenaar Flinstering, red.) over het idee praten. Ik heb toen gezegd dit wel op te willen pakken’.

Na een paar telefoontjes was het plan rond, zegt Van den Berg. ‘We gaan een grote houten hot tub vullen met zeker tweeduizend liter filterkoffie. Met hogedrukreinigers in cementbakken schuimen we de melk op. De wens is om nog een latte art te maken op de koffie’.

Het huidige koffierecord staat op 1.500 liter. Aan de poging nemen naast Mocca d’Or de volgende bedrijven deel: Friesland Foods, Animo BV en Jan de Jong Hot Tub Tijnje. Flinstering vecht met Bij Jansen uit Groningen uit wie zich winnaar mag noemen van Mijn Tent is Top. De finale is 22 april te zien op tv.

Reageer op dit artikel