nieuws

Frank Haasnoot wint World Chocolate Masters

Restaurant

De Nederlandse patissier Frank Haasnoot is op 21 oktober gehuldigd als de World Chocolate Master 2011 tijdens de Salon de Chocolat Professionel in Parijs.

Frank Haasnoot wint World Chocolate Masters

De Nederlander won in een wedstrijdveld van 19 nationale chocoladekampioenen na drie dagen lang chocoladecreaties maken. Op de tweede plek eindigde de Japanner Yoshiaki Uezaki en de Deen Palle Sorensen. Ze werden beoordeeld door een internationale jury van 22 experts. Thema van de wedstrijd was Cacao, het geschenk van Quetzalcoatl.’

Haasnoot ontving de World Chocolate Masters Trofee ter waarde van €25.000. Naast de overallprijs voor Haasnoot, werden er prijzen uitgereikt voor ‘beste bonbon’, ‘beste gastronomische dessert’, ‘beste chocoalde pâtisserie’ en ‘beste chocolade showstuk.’

De Nederlandse patissier werkt momenteel bij Dobla als executive pastrychef. Daarvoor was Crème de la Crème zijn werkgever. Ook patisserie Jarreau, hotel Des Indes, La Tulipe Desserts in New York, patisserie George Vis, patisserie Kallenberg en restaurant De Brittenburg staan op zijn cv.