nieuws

Gastheer John Vincke (52) overleden

Restaurant

Gastheer John Vincke is plotseling overleden. Dat laat de erevoorzitter van het bestuur van de Societe Des Maitre D’Hotel weten. Vincke was voorzitter van de SMH, oud-medewerker van Misset Restaurant en bovenal bekend van het Amsterdamse restaurant Vossius.

Gastheer John Vincke (52) overleden

Een hartstilstand is Vincke zondag fataal geworden. Erevoorzitter Gilles van Campen van SMH laat weten geschokt en verbijsterd te zijn over het overlijden van Vincke. ‘Het zo plotseling heengaan, heeft ons alle diep geraakt’, zo laat Van Campen weten.

Van Campen: ‘Er is van ons heengegaan een groot gastheer, vakman en een persoonlijke vriend, waarover ik heel veel over het leven heb gesproken. En uiteraard over het vak. Ik zal hem missen’.

John Vincke was een van de grote gastheren van de branche. Hij kreeg vooral begin deze eeuw bekendheid toen hij met zijn horecamaat Robert Kranenborg restaurant Vossius in Amsterdam startte. Het restaurant moest noodgedwongen verdwijnen na een faillissement. Vincke ging daarna aan de slag bij Mangerie De Kersentuin in Amsterdam. Vincke was recentelijk docent aan de International Hotel & Manangement School van de Mondriaan Onderwijsgroep in Den Haag.

Ultieme gastheer

Robert Kranenborg spreekt van een groot verlies van een ultieme gastheer. ‘We verliezen een vriend, waar ik twintig jaar mee samen heb gewerkt. Tien jaar in het Amstel Hotel (La Rive, red.), acht jaar in Brussel (Cravache d’Or, red.) en twee jaar in Amsterdam (Vossius, red.). Wij pasten bij elkaar vanwege de creatieve kwaliteiten. We waren nooit bevreesd om heilige huisjes om te gooien. John had een geheel eigen stijl en heeft de klassieke ambacht weer nieuw leven ingeblazen’.

Ondewijsmanager Wout Sonneveldt van de Mondriaan Onderwijsgroep roemt de grote kennis en ervaring van Vincke. ‘Het verzorgen van onderwijs aan enthousiaste studenten vond John prachtig. Het was een hele uitdaging voor hem om jongen en meisjes het vak bij te brengen’, aldus Sonneveldt tegenover Culisite.nl.

John Vincke wordt maandag 10 september in besloten kring gecremeerd. Hij is slechts 52 jaar geworden.

Reageer op dit artikel