nieuws

Gastheerschap volgens Halil Asar (At Sea)

Restaurant

Halil Asar, gastheer van restaurant At Sea in Scheveningen heeft een boek uitgebracht over gastheerschap. Het boek heeft Halil Asars Roadtrip, een gastronomische reis door West-Europa. ‘Kookboeken zijn er genoeg, maar uitgaven waarin het gastheerschap een grote rol speelt, zijn er nauwelijks.

Gastheerschap volgens Halil Asar (At Sea)

Dit zegt de uitgever van het boek Michel Houdijk. Asar maakte diepe indruk op Houdijk toen hij nog bij sterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam werkte. Inmiddels zwaait Asar (1979) als gastheer en sommelier de scepter in At Sea in Scheveningen.

Jonnie en Therese Boer

Naast een culinaire reis is het boek tevens een reis door Halil Asars leven. De lezer maakt kennis met zijn moeder (leading lady in restaurant De Buik van Parijs) en zijn leermeesters, Jonnie en Therèse Boer (De Librije) en de chefkoks Cees Helder en Erik van Loo (respectievelijk oude en nieuwe eigenaar van Parkheuvel).

De lezer beziet de avonturen, vlot neergeschreven door Michel Houdijk, door de ogen van Asar. Het boek is doorspekt met Asars gedachten over gastheerschap. Tijdens zijn roadtrip praat hij er veel over met collega’s. De belangrijkste les: gastheerschap zit in je genen. Je kunt veel dingen leren, maar het gevoel voor dit vak en de klanten evenwel niet.Halil Asars Roadtrip, M.J. Houdijk, Trichis Publishing, 19,50 euro

Restaurant At Sea in Misset Horeca Live.

Reageer op dit artikel