nieuws

Griekse horeca tegen forse btw-verhoging

Restaurant

Horecaondernemers in Griekenland hebben tegen een forse btw-verhoging gestemd. De btw-verhoging is een maatregel opgelegd door de EU-partners in het kader van het financiële reddingsplan van Griekenland.

Griekse horeca tegen forse btw-verhoging

Restaurants in Griekenland moeten de btw verhogen van 13 naar 23 procent. Tijdens een officiële vergadering van de belangenvereniging van restaurants hebben de horecabedrijven tegen de maatregel gestemd.

Het ministerie van Financiën heeft later weten dat horecazaken die de maatregel weigeren in te voeren, kunnen rekenen op boetes. Algemeen wordt aangenomen dat door de invoering van de maatregel belastingontduiking sterk zal toenemen.

De btw-verhoging van 13 naar 23 procent volgt op een verhoging van 9 naar 13 procent vorig jaar. Veel horecabedrijven in Griekenland hebben juist te kampen met forse inkomstenverliezen. De nieuwe maatregel moet de staat 750 miljoen euro per jaar opleveren.