nieuws

Grootspraak 2011 deelt prijzen uit aan Zwethheul, Schulten Hues en Bubbles & Wines

Restaurant

Drie restaurants hebben een speciale onderscheiding gekregen van de restaurantgids voor wijnliefhebbers Grootspraak. De gids is op 21 november gepresenteerd tijdens een informele perslunch bij De Zwethheul in Schipluiden.

Grootspraak 2011 deelt prijzen uit aan Zwethheul, Schulten Hues en Bubbles & Wines

De locatie van de lancering is door de uitgever van de gids, Perswijn Media en Evenementen, niet toevallig gekozen. De Zwethheul in Schipluiden is door Grootspraak uitgeroepen tot ‘Restaurant van het Jaar 2011’. ‘Hier is klassiek kunnen tot grote perfectie gebracht in een prachtig restaurant’, schrijven de makers van de gids die de eetgelegenheid van chef-kok en eigenaar Mario Ridder waarderen met 9. Oud-leermeester van Ridder, Cees Helder, reikte de prijs uit. Hij liet weten bijzonder trots op Mario te zijn. ‘In korte tijd heb je veel neergezet. Fantastisch.’

’t Schulten Hues in Zutphen van Peter en Jacqueline van Liere krijgt de prijs ‘Wijnrestaurant van het Jaar 2011’. In de gids staat dat: ‘De wijnliefhebber heeft hier de mogelijkheid om de allermooiste wijnen per glas te drinken.’ De gidssamenstellers betreuren dat er weinig gebruik van deze keuze wordt gemaakt en hopen met de prijs hiervoor een stimulans te zijn. Ook hier reikte Helder de prijs uit die hij als ‘een opsteker’ betitelde in deze economisch moeilijke tijden.

Het derde horecabedrijf dat onderscheiden is door Grootspraak is Bubbles & Wines in Amsterdam. Mede-eigenaar Robert Braam kreeg de oorkonde van Helder die de hoop uitsprak dat er nog meer wijnbars op deze manier als Bubbles & Wines zich profileren. ,Een indrukwekkende bibliotheek van wijnen per fles. Klassiek zeker, maar ook met trouvailles van overal. We tellen zeker vijfenzeventig wijnen per glas, in alle prijscategorieën’, meldt de gids

Reageer op dit artikel