nieuws

Halil Asar weg bij At Sea

Restaurant

Maître-sommelier Halil Asar heeft het Scheveningse restaurant At Sea na nog geen jaar alweer verlaten. Zijn plek wordt opgevuld door Rene Michielsen, meldt eigenaar Paul van Waarden.

Halil Asar weg bij At Sea

Asars contract loopt op 1 juni af, maar door het opnemen van vakantiedagen is hij sinds begin mei al niet meer werkzaam bij At Sea. Op 1 april al is opvolger Rene Michielsen begonnen.

De reden voor het vertrek van Asar is een verschil in inzicht over de koers van het restaurant aan de Scheveningse jachthaven. ‘Wij wilden geen kopie van Parkheuvel worden’, zegt Van Waarden. ‘Dat was wel de kant die Halil op wilde. En dat snap ik ook wel, hij heeft daar lang gewerkt.’

Boek

Asar gaat zich volgens Van Waarden nu richten op zijn tweede boek. Wat hij daarna gaat doen, is nog niet bekend. Hij werkte sinds de opening van At Sea, in juni 2009, bij het Scheveningse restaurant. ‘Halil heeft keihard gewerkt aan het opzetten van de zaak, en daar ben ik hem dankbaar voor. We bellen nog steeds met elkaar en zijn in goed overleg uit elkaar gegaan’, zegt Van Waarden.

Gouden duo

Zijn opvolger Michielsen is geen vreemde voor Van Waarden, die zijn tijd verdeelt tussen At Sea en sterzaak Restaurant Paul van Waarden in Rijswijk. Twaalf jaar geleden werkten de twee al samen bij De keuken van Waarden in Wassenaar, en later ook in Rijswijk. Michielsen werkte daarna in de top van HMS Host, de horecaexploitant van Schiphol, en in de top van Sanday’s Sandwiches.

‘Rene heeft altijd gezegd ooit weer eens met mij samen te willen werken’, zegt Van Waarden. ‘Die mogelijkheid kwam nu. Het gouden duo is weer samen.’ Michielsen was overigens al nauw betrokken bij de opzet van At Sea, en is volgens Van Waarden zelfs de bedenker van de naam van het Scheveningse restaurant.

Reageer op dit artikel