nieuws

Herman den Blijker kookt bij inTenz

Restaurant

Herman den Blijker heeft – zonder de aanwezigheid van tv-camera’s – gekookt bij hotel-restaurant inTenz in Rijnsaterwoude. Hij verleende zijn medewerking aan een benefietdiner voor een crisisopvanghuis voor kinderen, Huize Kakelbont.

Herman den Blijker kookt bij inTenz

Herman den Blijker fungeerde samen met chefkok Tom Boere (Bib Gourmand) als een goed kookduo.

Den Blijker: ‘Voor de verandering was het voor mij wel eens aardig om nu eens niet een slecht draaiend restaurant de helpende hand te bieden, maar gewoon eens te koken in een etablissement waar ze de boel goed op de rit hebben.’

Boere kijkt tevreden terug op de samenwerking met Herrman den Blijker. ‘Het was een prettige samenwerking, ondanks dat we qua kookstijl enorm van elkaar verschillen. Daarnaast gedijt Herman het beste in een chaotische omgeving en draait het bij hem om eten en drinken in overvloed. Ik houd van een strakke organisatie en denk dat de gast het liefst een normale portie voorgeschoteld wil krijgen.’

Huize Kakelbont

De avond stond in het teken van Huize Kakelbont. Huize Kakelbont wordt geleid door het Alphense echtpaar Bert en Merlijne van der Louw. Ze bieden jonge kinderen, die om welke reden dan ook niet thuis kunnen wonen, tijdelijk een warm nest, waar ze tot rust komen en alle aandacht krijgen die ze verdienen.

Reageer op dit artikel