nieuws

Het Heerenhuis sluit deuren

Restaurant

Restaurant Het Heerenhuis in Middenbeemster is sinds 11 oktober dicht. Gesloten wegens ‘bedrijfseconomische redenen’, laat de inmiddels vertrokken chef-kok Paul de Graaf weten.

Het Heerenhuis sluit deuren

Het nieuws van de sluiting, per 11 oktober, werd voor De Graaf direct gevolgd door het aanbod aan de slag te gaan als chef-kok bij het in november te openen hotel Canal House, aan de Amsterdamse Keizersgracht.

Het restaurant in het Noord-Hollandse Middenbeemster werd in maart dit jaar overgenomen. De nieuwe eigenaren zagen zich volgens De Graaf genoodzaakt de deuren nu voorlopig te sluiten.

Imko Binnerts

Het Heerenhuis genoot vermelding in zowel Lekker als Michelin, en had 14 punten in GaultMillau. Tot 2007 had het restaurant ook een Bib Gourmand. In dat jaar kwam Imko Binnerts naar de zaak om het niveau op te krikken. De Graaf was eerder dat jaar al aan de slag gegaan.

Binnerts vertrok binnen een jaar weer, en De Graaf moest de ambitie van de toenmalige eigenaar, vastgoedondernemer Bas Poel, waarmaken. Poel was sinds 2005 eigenaar. Zijn ambities lagen hoog, en in 2008 kondigde Poel aan hotelkamers te willen realiseren. Dat is er nooit van gekomen.

Of en wanneer Het Heerenhuis weer opengaat is onbekend, de eigenaren zijn onbereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel