nieuws

Horeca Amsterdam wil één ‘regelloket’ (+video)

Restaurant

De horeca in Amsterdam wordt horendol van de vele regels die ook nog eens per stadsdeel kunnen afwijken. Paul Hermanides horecaman en voorzitter Koninklijke Horeca Amsterdam, pleit dan ook voor één centrale stadsdatabase waarin alle gegevens van de ondernemer zitten.

Horeca Amsterdam wil één ‘regelloket’ (+video)

De Amsterdamse horeca pleit voor één gemeentelijk horecaloket waar ze terecht kunnen voor alle zaken. Rotterdam werkt al met een dergelijk systeem, dus de mogelijkheid is er, zo meldt de hoofdstedelijke nieuwszender AT5.

Binnenkort wordt wel het aantal stadsdelen gehalveerd, maar de gemeente Amsterdam denkt niet dat één regelloket voor de horeca haalbaar is. In het videoverslag van AT5 zegt de wethouder van Economische Zaken dat sommige dingen nu eenmaal lokaal geregeld moeten worden.

Reageer op dit artikel