nieuws

Hotel Schilo van Coevorden officieel geopend

Restaurant

Het Spaanse hotel waar topchef Schilo van Coevorden bijna een jaar geleden zijn biezen voor pakte, is officieel geopend. Van Coevorden was achtereenvolgend chef van Blakes Amsterdam, The College Hotel en Stein Hotels & Resorts.

Hotel Schilo van Coevorden officieel geopend

Hotel Finca Cortesin nabij Marbella draait sinds november 2008. ‘De aanloop naar zo’n opening is zwaar. Lange dagen en veel stress. Maar verder bevalt Spanje me heel goed, zo zegt Schilo van Coevorden.

Van Coevorden is in Spanje eindverantwoordelijk voor het eten en drinken van Finca Cortesin, een resort van 150 ha met hotel, golfterrein en villa’s. Omdat hij kookt voor Noord-Europeanen én Spanjaarden maakt hij lange dagen. ‘De eerste tafel komt bijvoorbeeld om acht uur en vervolgens beginnen de locals om elf uur voor een tasting menu van tien gangen…Dan ben je niet voor twee uur ’s nachts thuis. En dit is nog niet eens de zomer,’ zo zegt Schilo van Coevorden in een interview.

Reageer op dit artikel