nieuws

Ivy* al weer weg bij Les Patrons Cuisiniers

Restaurant

Ivy in Rotterdam stopt na één jaar met het lidmaatschap van restaurantclub Les Patrons Cuisiniers. Sterchef François Geurds accepteert geen American Express, één van de voorwaarden voor het lidmaatschap. ‘We hadden hem heel graag behouden’, aldus voorzitter Cees Helder.

Ivy* al weer weg bij Les Patrons Cuisiniers

Nederlands eerste driesterrenchef betreurt het vertrek van Ivy. ‘Het restaurant past heel goed binnen de filosofie van Les Patrons Cuisiniers. Een van de voorwaarden van het lidmaatschap is echter het accepteren van American Express en François heeft aangegeven dat niet te willen.’

Sterchef Geurds bevestigt de woorden van Helder. ‘American Express is een fantastische organisatie, maar ik vind de kosten te hoog. Dat geld investeer ik liever in mijn personeel of het restaurant.’

Van onvrede is bij beide partijen geen sprake. Geurds: ‘Les Patrons is een zeer gewaarde organisatie met een goed marketinginstrument. Wij hebben de zaken op dat gebied echter ook goed voor elkaar, vandaar mijn afweging om te stoppen met het lidmaatschap.’

Hoe heeft het dan kunnen gebeuren dat restaurant Ivy een jaar geleden wel toetrad tot de organisatie. Helder: ‘Er was onduidelijkheid over de voorwaarden.’ Geurds: ‘Ik wist niet dat het toestaan van American Express één van de voorwaarden was van het lidmaatschap.’

Bij Jef

Behalve van François Geurds nam Les Patrons Cuisiniers ook afscheid van Michel Lambermon en Raymond Prinsen. Beide ondernemers stopten met respectievelijk Lambermon’s in Haarlem en De Stenen Tafel in Borculo en hebben nu alleen nog een brasserie.

De restaurantclub verwelkomde ook een nieuwe lid: sterrestaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel van chef-kok Jef Schuur en gastvrouw Nadine Mögling. Helder daarover: ‘Ze zijn al een hele poos heel goed bezig en bij uitstek het beste restaurant op het eiland. Bovendien is Jef Schuur chef-kok en eigenaar, ook een voorwaarde voor toetreding.’

Les Patrons Cuisiniers telt nu 22 leden. ‘Er zit geen maximum aan het ledenaantal, maar kwaliteit gaat boven kwantiteit’, aldus voorzitter Cees Helder.

Reageer op dit artikel