nieuws

Jeroen Granneman van Chapeau! naar Lambermons

Restaurant

Jeroen Granneman vertrekt bij sterrestaurant Chapeau! in Bloemendaal. De 35-jarige chef-kok stapt over naar Haarlemse restaurant Lambermons van topkok Michel Lambermons. Jan Sobecky wordt de nieuwe chef van Chapeau!

Jeroen Granneman van Chapeau! naar Lambermons

Granneman vertrekt omdat hij door zijn privésituatie vier dagen in de week wil werken. ‘En dat kan bij Lambermons. Daar ga ik boven de brasserie het restaurant leiden. Ik wil het niveau daar opkrikken met mijn Frans klassieke kookstijl met een innovatieve knipoog’, aldus Granneman.

De uit Rotterdam afkomstige Granneman vertrekt per 1 mei bij Chapeau! en treedt een maand later in dienst bij Lambermons. ‘Michel belde me of ik nog medewerkers voor zijn keuken had. Ik vertelde hem dat ik zelf altijd op zoek ben naar geschikt personeel. Toen zie hij: “dan kom jij toch bij mij werken”. En van het een kwam het ander’.

Eigenaar Ronald Voogel van Chapeau! regelt de opvolger intern. Souschef Jan Sobecky schuift door en wordt chef-kok. De 30-jarige Sobecky werkt 2,5 jaar voor Chapeau! en was daarvoor werkzaam in toprestaurants in Parijs, New York en Chicago.

Interntionale innovatieve keukens

‘Hij is geschoold op de klassieke basis, maar heeft in internationale innovatieve keukens gewerkt. Hij leidde de keuken al af en toe wanneer Jeroen en niet was’, aldus Voogel over zijn nieuwe chef-kok.

Restaurant Chapeau! behoort tot de betere restaurants van Nederland met een zeventiende plaats in de Lekker-gids. Chapeau! bezit al jaren een Michelinster. Jeroen Granneman is bijna zeven jaar werkzaam voor het toprestaurant.

Reageer op dit artikel