nieuws

Jonathan Zandbergen naar Het Veerhuys

Restaurant

Wedstrijdkok Jonathan Zandbergen stapt per 17 oktober over van Polmans Huis in Utrecht naar restaurant Het Veerhuys in Almere.

Jonathan Zandbergen naar Het Veerhuys

Het Veerhuys is een prachtig bedrijf met veel mogelijkheden, mijn ambities in de topgastronomie en die van het restaurant sluiten goed op elkaar aan en het is dan ook een logische stap voor mij. Ik kijk uit naar de samenwerking met maître-sommelier Ferdie Dol en het aan de culinaire wereld laten zien wat wij in huis hebben.’ Zandbergen volgt momenteel de Cees Helder Academie. ‘Ik wil mezelf kunnen ontwikkelen richting topniveau.’

Wedstrijdkok

De afgelopen jaren verwierf Zandbergen bekendheid als wedstrijdkok. Hij schreef in 2010 de Benelux-titel bij de Culinaire Prix Taittinger op zijn naam. Bij de Gouden Koksmuts 2010 eindigde de chef als tweede en tijdens de nationale finale van de Bocuse d’Or 2008 ontving hij de onderscheiding ‘veelbelovende chef’. Op 10 oktober neemt hij wederom deel aan de Benelux-finale van de Culinaire Prix Taittinger.

Sterambitie

Het Veerhuys ging in 2009 van start. Initiatiefnemers Rob Pot en Thijs Rijsbergen kondigden toen aan een toprestaurant met sterambitie neer te willen zetten. In 2010 liet Rietbergen weten dat er een koerswijziging was na het vertrek van de toenmalige chef Bobby Rust en maître Janine Kinderman: meer marktgericht en minder idealistisch. De sterambitie is er nog steeds. ‘We werken naar dit niveau toe’, laat Zandbergen weten.

Zandbergen volgt bij Het Veerhuys Martin Ruisaard op die per 1 oktober vertrekt.