nieuws

JRE: ‘We zijn de grootste van Nederland

Restaurant

Vrolijke gezichten bij de Jeunes Restaurateurs d’Europe op hun jaarlijkse CuliFair op 9 maart in Rijswijk. ‘We zijn de grootste restaurantorganisatie van Nederland’, vond voorzitter Patrick van Zuiden, eigenaar van Savarin in Rijswijk.

JRE: ‘We zijn de grootste van Nederland

Het samenwerkingsverband van jonge restauranthouders heeft dit jaar een aanwas van zeven nieuwe leden. De nieuwkomers werden tijdens de CuliFair aan de 350 aanwezigen voorgesteld.

‘We zitten nu op 33 restaurants. Helaas zijn er ook een paar afgevallen door omstandigheden’, aldus de voorman. Tot de afvallers behoren Rozemarijn in Maastricht dat failliet is gegaan. En verder zegden De Burgemeester in Linschoten, Ambacht in Driel en ’t Wolhuys in Zwolle op.

‘Wij doen niet mee aan de crisis. We willen de malheur doorbreken’, vond Van Zuiden, die graag een positief geluid wil laten horen in deze economisch wat mindere tijd. Vandaar dat hij vooral benadrukte dat JRE de grootste restaurantorganisatie in Nederland is en al 15 jaar aan de weg timmert.

Ook het initiatief CuliBus werd gememoreerd. Rond deze bus is een stichting opgericht die geld inzamelt voor kinderen die door omstandigheden niet van een gezonde maaltijd kunnen worden voorzien. Eind 2009 zal deze bus gaan rijden in Nederland. De koks van de JRE gaan in deze bus koken en daarmee het land in.

Tijdens de feestavond presenteerden de nieuwe leden zich niet alleen in levende lijve maar ook de gerechten en amuses namen ze voor hun rekening. Na afloop van het diner was er een ‘illegale afterparty’ met dj Jean en dj 100 % Isis.

De zeven nieuwe leden zijn: ’t Amsterdammertje (Loenen aan de Vecht), Frouckje State (Rijperkerk), Jozua’s (Hoorn), One (Roermond), Scherp (Middelburg), De Hoop op D’Swarte Walvis.

Reageer op dit artikel