nieuws

Kerstdrama restaurant: 4 doden

Restaurant

Bij de brand in het Chinese restaurant Oriental Paradise in Arnemuiden zijn de vier jonge dochters van de eigenaren om het leven gekomen. Het zoeken naar de lichamen van de meisjes verliep moeizaam in verband met instortingsgevaar.

Kerstdrama restaurant: 4 doden

De brand ontstond maandagavond in het woonhuis boven het restaurant, waar de kinderen van 8, 7, 3 en 1 jaar lagen te slapen. De woonetage brandde volledig uit.

Door het instortingsgevaar duurde het lang voordat de lichamen van de kinderen geborgen konden worden. Pas dinsdagochtend vroeg waren alle lichamen geborgen.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De gasten van het restaurant konden tijdig worden geëvacueerd. Onder de bezoekers vielen geen gewonden.

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg kwam maandagavond aan op de rampplek. Hij sprak zijn medeleven uit met de familie. De vader en moeder zijn er volgens de burgemeester ‘ernstig aan toe’.

In de straat van het restaurant, de Noordstraat, was maandagavond Slachtofferhulp aanwezig om mensen die daar behoefte aan hadden op te vangen.

Er is een condoleanceregister geopend. Tientallen mensen betuigen daar hun medeleven.