nieuws

KHN verwacht nog 650.000 kerstreserveringen

Restaurant

Circa 1,35 miljoen consumenten zijn volgens het Bedrijfschap Horeca & Catering van plan deze kerst in de horeca te dineren. Vorig jaar waren dat er ongeveer 1,4 miljoen, een daling van 3,6 procent. Het aantal reserveringen staat nu rond de 700.000 en 650.000 mensen zijn nog van plan om te reserveren, volgens het onderzoek.

KHN verwacht nog 650.000 kerstreserveringen

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) ziet op dit moment juist een stijging van 11,2 procent in het aantal reserveringen (2008: 707.635, 2007: 635.901). Momenteel hebben er zo’n 700.000 mensen gereserveerd. KHN verwacht aan de hand van het onderzoek dat daar nog 650.000 reserveringen bij komen.

Cijfers vallen mee

Volgens KHN heeft een dalend consumentenvertrouwen onmiddellijk zijn weerslag op de omzetten in de horeca en vallen de cijfers in dat licht nog erg mee. Dat meldt het AD. ‘Als je het omrekent voor de totale bevolking, eten twee miljoen mensen deze kerst buiten de deur’, aldus woordvoerder Joris Prinssen. Winkeliers denken volop te kunnen profiteren nu veel mensen thuis dineren.

Supers

Met name de supers doen het goed. Luxe lekkernijen worden ingeslagen. ‘De eigen merkassortimenten van de supers doen het goed’, zegt Joop Holla, directeur van marktonderzoeker GfK. Zelfs discounter Lidl heeft een mooie lijn met luxe kerstproducten. ‘De folder ziet er gelikt uit.’

Reageer op dit artikel