nieuws

Kookboek zorgt vooral voor vreugdetranen

Restaurant

Het maken van een kookboek kost veel inspanning en vraagt veel van chefs. Maar het meest belangrijke is toch dat het vooral veel voldoening geeft. Veel bloed en zweet maar vooral vreugdetranen. Dat bleek tijdens de talkshow van Misset Horeca en Misset Restaurant, ‘Je eigen kookboek. Bloed, zweet en (vreugde)tranen?’ op dinsdag 8 januari op de wereld ‘Markt’ op de Horecava.

Kookboek zorgt vooral voor vreugdetranen

Dat bleek tijdens de talkshow van Misset Horeca en Misset Restaurant, ‘Je eigen kookboek. Bloed, zweet en (vreugde)tranen?’ op dinsdag 8 januari op de wereld ‘Markt’ op de Horecava.

‘Als ik iemand in de Bijenkorf naar het boek van Ron Blaauw hoor vragen, maakt me dat trots’, vertelde een van de gasten Ron Blaauw (restaurant Blaauw, Ouderkerk aan de Amstel) over zijn recent verschenen boek. Ook bij televisiekok Ramon Beuk overheerst nog steeds vreugde, ook na het verschijnen van zijn laatste vijfde boek, ‘Thuis uit eten’.

Ook Yuri Verbeek (De Kokkerie, Delft) tekende aan dat hij veel geleerd heeft van het maken van zijn boek, ‘Dagboek van een chef-kok.’ Hij is nog steeds verbaasd dat hij er zoveel bekendheid mee heeft verworven.

‘Het heeft mezelf veel verrijkt’, vond SVH Meesterkok Angélique Schmeimck. Ze erkende dat het veel energie kost boeken te schrijven maar dat het mooi is om er veel van jezelf in te leggen. Bovendien is het leuk om je eigen boek aan relaties cadeau te doen.

‘Het mooiste moment was voor mij dat mijn keukenteam het boek in handen kreeg. Dat heeft mij de meeste vreugde bezorgd’, vond Mario Ridder (De Zwethheul, Schipluiden).

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Bekijk hier foto’s van deze talkshow:

Reageer op dit artikel