nieuws

Kookrecept Charles Darwin op internet

Restaurant

Het kookboek van de echtgenote van de beroemde Britse wetenschapper Charles Darwin komt beschikbaar op internet. Vanaf 18 april wordt het kookboek, met een eigen rijstgerecht van de wetenschapper zelf, gepubliceerd op het web.

Kookrecept Charles Darwin op internet

Het kookboek is gemaakt door de echtgenote van de wetenschapper, Emma Darwin. Het is onderdeel van het kolossale privé-archief van Darwin (1806-1882). De wetenschapper voegde zelf aan het boek een gerecht voor het bereiden van rijst toe.

Het boek is in bezit van de bibliotheek van de universiteit van Cambridge. Die publiceert het vanaf 18 april op internet. Het gaat om ongeveer 20.000 items en 90.000 afbeeldingen, verzameld op één site.

Charles Darwin was een Brits natuuronderzoeker. Hij was de grondlegger van de theorie van evolutie gebaseerd op ‘natuurlijke selectie’, die de basis vormt van de huidige evolutietheorie. Vanwege zijn grote verdiensten is de in 1882 overleden Darwin begraven in Westminster Abbey in Londen.

Reageer op dit artikel