nieuws

Luxe visrestaurant Cap Ouest wijzigt koers

Restaurant

Het luxe visrestaurant Cap Ouest in de Scheveningse haven kiest voor een andere koers. Het restaurant sluit voor a la carte gasten en is alleen nog te boeken voor groepen gasten. Het wordt een evenementenlocatie.

Luxe visrestaurant Cap Ouest wijzigt koers

Het in Lekker vermelde Cap Ouest maakt samen met restaurants De Dagvisser en De Zoute Zoen onderdeel uit van De Besomming. De drie restaurant zitten allemaal in de middelste toren in de haven van Scheveningen.

De zeven personeelsleden konden aanblijven in de twee overblijvende restaurants, maar chef-kok Henri van der Heijden heeft er voor gekozen een andere betrekking te zoeken. In totaal vertrekken vier mensen.

Culinair niveau

Lunchgasten van Cap Ouest kunnen voortaan terecht bij De Zoute Zoen. Dit etablissement was vijf dagen per week open voor het diner, maar de openingstijden verruimen van vijf naar zeven dagen en de lunch wordt toegevoegd. De Zoute Zoen gaat richting het culinaire niveau van Cap Ouest. De Dagvisser blijft de toegankelijke brasserie die het nu ook al is.

Reden voor de koerswijziging is het uittreden van twee van de vier vennoten van De Besomming. De vennoten die uittreden zijn Ingrid Zuurland en Rob Bijtenhoorn. Zuurland was maître van Cap Ouest. De restaurants zijn nu volledig eigendom van Kees en Sjanet Schot.

‘We hebben drie zaken en proberen onze neus boven water te houden in deze tijden. Helaas was het geen winstgevend geheel en soms is keihard blijven knokken niet voldoende. Hoe jammer het ook is’, zegt salesmanager Kiki Schäffer.