nieuws

Mayaland: uitbreiding Plopsaland mét restaurant

Restaurant

Plopsaland De Panne is uitgebreid met een speciale indoorzone. De 4500 vierkante meter speelvertier is volledig gewijd aan het tekenfilmfiguurtje Maja de Bij. Naast diverse attracties, opende ook een nieuw restaurant.

Mayaland: uitbreiding Plopsaland mét restaurant

De uitbreiding van het attractiepark is goed voor 25 extra banen. Die nieuwe attracties, zoals bijvoorbeeld een molen waarbij de kinderen zelf hun gondel kunnen bedienen, kunnen samen zo’n 1500 bezoekers per uur aan, weet De Standaard.

Studio 100

Maja de Bij was populair als tekenfilmserie in de jaren ’70 en ’80. Onlangs verwierf Studio 100 de uitzendrechten van de tv-serie. Sindsdien worden de afleveringen weer op televisie uitgezonden, waardoor de populariteit van de bij weer is toegenomen. Er zijn plannen om in 2012 een 3D-remake van de serie te maken. Studio 100 – van oud-tv-omroeper Gert Verhulst – is ook eigenaar van de vijf Plopsa-parken, waarvan er één in Nederland (Coevorden) is gevestigd.

Reageer op dit artikel