nieuws

Meerderheidsbelang Baarsma in Rutishauser

Restaurant

Baarsma Wine Group neemt een meerderheidsbelang in het Zwitserse Rutishauser Weinkellerei. Het 122 jaar oude wijndistributie- en bottelbedrijf heeft een sterke positie in de Zwitserse horeca en supermarkten. In september nam Baarsma al de Britse wijnhandel Armit over.

Meerderheidsbelang Baarsma in Rutishauser

Met de recente acquisities geeft Baarsma uit het Friese Oudeschoot invulling aan zijn ambitieuze groeiplannen. De wijnhandelsgigant was boekjaar maart 2007- maart 2008 goed voor een omzet van 205 miljoen. Daarmee is Baarsma een van de grootste wijndistributeurs van Europa. Marktleiderschap in Noord-West Europa is het doel.

Elk jaar overnames

‘Wij willen naar een omzet van 400 tot 500 miljoen euro’, vertelde Baarsma-directeur Arno van Pinxteren vorig jaar in FEM Business. ‘Wij verwachten elk jaar enkele overnames te doen.’

Schaalvergroting noodzakelijk

Volgens Van Pinxteren is verdere schaalvergroting noodzakelijk. ‘Het biedt enorm veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld de inkoop clusteren, en het transport. Schaal is efficiëntie, en efficiëntie is rendement. Daarnaast kunnen wij onze klanten goedkoper bedienen, omdat wij groot inkopen. Ten slotte hebben wij meer middelen om merken met marketing te ondersteunen.’