nieuws

Michelinrestaurant Olivio stopt

Restaurant

Restaurant Olivio in Harderwijk houdt op te bestaan. Dat hebben de eigenaren Wim en Tina Zwaart van het met één Michelinster bekroonde restaurant bekendgemaakt. Olivio behoort bij de vijftien beste eetgelegenheden van ons land en is lid van de Alliance.

Michelinrestaurant Olivio stopt

In een persschrijven laten Wim en Tina Zwaart weten dat het na tien jaar hoogtepunten mooi is geweest. Het restaurant aan de Vischmarkt in Harderwijk wordt per half maart door sous-chef Rik Jansma overgenomen en krijgt de naam Basiliek. Jansma gaat Basiliek samen runnen met Andrea van Zommeren, afkomstig van Bistro Ratatouille.

In De Gelderlander bekent Wim Zwaart dat de gezinssituatie een belangrijke rol speelt in de keuze Olivio te verkopen. ‘Het heeft me soms zeer gedaan als we geen tijd hadden voor de kinderen. We waren dag en nacht met het restaurant bezig. Eventueel hadden we door kunnen gaan voor een tweede Michelinster. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat we daar niet gelukkiger van worden.’

Wim en Tina Zwaart gaan niet verloren voor het vak. Het paar staat ‘medio 2006’ een zaak in Kasteel Staverden in Staverden. Deze zaak krijgt de naam Wentz en biedt de mogelijkheid tot private dining, lunch en diner vanaf acht personen in diverse salons. Kasteel Staverden beschikt tevens over een officiële trouwzaal van de gemeente Ermelo.

Reageer op dit artikel