nieuws

Nationale Soepdag op 2500 locaties

Restaurant

Tijdens de Nationale Soepdag op vrijdag 16 oktober kunnen consumenten op 2500 locaties een gratis kom soep bestellen. Het is tegelijkertijd Wereldvoedseldag. Met de Nationale Soepdag worden projecten voor hongerende kinderen gesteund.

Nationale Soepdag op 2500 locaties

Gasten van 2500 deelnemende bedrijfsrestaurants, horecalocaties en zorginstellingen krijgen vrijdag 16 otkober een gratis kom soep aangeboden, en daarbij de mogelijkheid om de soepprijs –of meer – te doneren. Voor elke donatie van €0,20 ontvangt een kind in de derde wereld een gratis schoolmaaltijd.

De organisator van de Nationale Soepdag is Unilever Foodsolutions. Onder het motto ‘Een gratis kom soep voor jou, een gratis schoolmaaltijd voor een kind’ steunt de multinational het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Uit onderzoek van Ruigrok|Netpanel blijkt dat de helft van de Nederlanders zich niet bewust is van de omvang van het wereldwijde hongerprobleem.

Elke zes seconden sterft een kind op deze wereld aan honger of een daaraan gerelateerde ziekte. Tijdens Wereldvoedseldag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor honger en ondervoeding bij kinderen. De gratis schoolmaaltijden zijn vaak een reden voor arme ouders om hun kinderen naar school te sturen.

Vijf maaltijden = 1 euro

Volgens WFP zijn 146 miljoen kinderen in ontwikkelingslanden ondervoed en overlijden jaarlijks naar schatting 5,6 miljoen kinderen onder de vijf jaar aan de gevolgen hiervan. De meeste Nederlanders hebben hier geen weet van: 22% schat het aantal goed in, maar bijna de helft (45%) heeft geen idee.

Ook dat een schoolkind in de derde wereld voor €0,20 per dag een goede maaltijd kan krijgen, is Nederlanders onbekend: slechts 11% schat in dat een maaltijd minder kost dan een euro. 51 procent van de Nederlanders weigert te accepteren dat er geen oplossing is voor het wereldvoedseltekort. 21% is duidelijk minder positief, en denkt dat het niet valt op te lossen.

Reageer op dit artikel