nieuws

Nederland naar voorronde Bocuse D’Or

Restaurant

Onder aanvoering van SVH Meesterkok André van Doorn gaat een stichting zich sterk maken een Nederlandse kandidaat naar de prestigieuze kookwedstrijd om de Bocuse d’Or te sturen. Deze competitie is geïnitieerd en genoemd naar de Franse topkok Paul Bocuse.

Nederland naar voorronde Bocuse D’Or

‘Bijna twintig jaar geleden heb ik zelf meegedaan. Nederland hoort op dit podium’, vindt Van Doorn, (Kasteel Heemstede, Houten). Hij betitelt de Bocuse d’Or als ‘de mooiste wedstrijd.’ Volgens Van Doorn kan een Nederlandse deelnemer zichzelf en de Nederlandse kookcultuur profileren bij deze competitie.

Voorronde

Nadat eerder dit jaar bekend werd dat op 1 en 2 juli in Stavanger dat een Europese voorronde plaatsvindt, is een groep topkoks aan de slag gegaan. Zij hebben een stichting, Bocuse D’Or Nederland gevormd, die deze week officieel wordt.

De stichting zorgt onder meer voor een financieel draagvlak voor de wedstrijd, de organisatie van de nationale voorronde en de begeleiding van de Nederlandse deelnemer. Doel van de deelname in Stavanger is een finaleplaats in 2009 in Lyon.

Kandidaten

Om kandidaten te vinden, kijkt het stichtingsbestuur rond bij de Zilveren Champignon en de Gouden Koksmuts. In februari 2008 staat een wedstrijd op stapel waar 12 kandidaten gaan koken. De winnaar wordt naar Stavanger afgevaardigd.

In het stichtingsbestuur zitten naast voorzitter André van Doorn, Peter Zandboer (Het Huys van Voskens, Tilburg) en Hein Willems (De Hofstee, Bladel).

Reageer op dit artikel