nieuws

Neva-chef presenteert tweede boek

Restaurant

Ricardo van Ede, chef-kok van Neva in Amsterdam, komt dit najaar met zijn tweede kookboek. Werktitel is ‘Dertien in een dozijn.

Neva-chef presenteert tweede boek

Het nieuwe boek van de chef van restaurant Neva in het Hermitage-museum in Amsterdam is een vervolg op zijn eerste dat de titel ‘Ricardo’ meekreeg. ‘De opzet is exact hetzelfde’, vertelt Van Ede aan Misset Horeca

Net als in zijn eerste boek, gaat de chef-kok in op dertien producten. Van Ede schrijft het boek zelf. ‘Ik wil nog dieper ingaan op bepaalde aspecten van een product. Zoals het dry agingproces bij rundvlees.’

Johannes van Dam

De chef kreeg veel reacties op ‘Ricardo’. Vooral het feit dat er geen foto’s in stonden, viel op. Culinair journalist Johannes van Dam riep het uit tot beste kookboek van 2011. Het leverde veel publiciteit op voor de Neva-chef. ‘Ik ben twaalf jaar weg geweest uit Nederland voor ik hier weer aan de slag ging. Nu weet iedereen me weer te vinden en kennen ze me weer.’

In ‘Dertien in een dozijn’ zullen wederom geen plaatjes of foto’s van de gerechten staan. ‘Veel mensen kiezen een recept uit op basis van een foto en lezen de rest niet. Ik heb misschien een minder breed publiek maar de mensen lezen het wel.’

In Misset Horeca nummer 5 van 6 maart vertelt Ricardo van Ede over zijn kookfilosofie en laat hij drie gerechten, met recepten en foto’s, zien.

Reageer op dit artikel