nieuws

Nico Boreas geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Restaurant

Nico Boreas, eigenaar van restaurant Boreas in Heeze, is maandag geïnaugureerd als
SVH Meesterkok. De inauguratie vond plaats in restaurant Boreas waar Cas Spijkers, die deze titel sinds 1985 bezit, het diploma uitreikte. Boreas legde de meesterproef eerder succesvol af en werd daarmee de 119e SVH Meesterkok van ons land.

Nico Boreas geïnaugureerd als SVH Meesterkok

Jolle Cath, interim-directeur van het Horeca Branche Instituut, roemde namens de commissie meesterproef SVH Meesterkok het niveau van Boreas. ‘Wij hebben hier te maken met een uiterst gedreven vakman, die over een zeer grote kennis van keukentechnieken en warenkennis beschikt. Een vakman waar wij in de toekomst nog veel meer van zullen horen.’

De examencommissie bestond uit een aantal van Nederlands grootste culinaire namen, waaronder voorzitter Cees Helder, Edwin Kats, Henk Savelberg, Imko Binnerts, André van Doorn, Robert Kranenborg en Marc van Gulick.

Het behalen van een SVH Meestertitel is geen eenvoudige zaak. Naast het presenteren van een menu op zeer hoog niveau, wordt de kandidaat tijdens een meesterproef ook beoordeeld op instructie en begeleiding, organisatie en planning van productieprocessen, financieel keukenmanagement en presentatie. Daarnaast komen ook samenstelling van het menu, mise-en-place en hygiëne conform de Hygiënecode aan bod.

Download hier de volledige lijst met SVH Meesterkoks.

Reageer op dit artikel