nieuws

Nieuwe Lekker top tien uitgelekt

Restaurant

De top tien van de nieuwe restaurantsgids Lekker is uitgelekt. De officiële bekendmaking is pas op 9 november, maar de top tien van Nederlands beste restaurants is al op diverse websites gepubliceerd. Sanoma, uitgever van de Lekker gids, wil de top tien niet bevestigen. Goed ingevoerde en betrouwbare bronnen doen dat echter wel.

Nieuwe Lekker top tien uitgelekt

Lekker zelf laat aan MisstHoreca.nl weten ‘niets te hebben gecommuniceerd’ over de top tien van beste restaurants van Nederland. Verschillende betrouwbare bronnen bevestigen de scores in de top tien van de restaurantgids tegenover MissetHoreca.

Lek in website

Volgens hen zat het lek in de website Restaurants.nl, ook eigendom van uitgever Sanoma. Daar hebben enkele minuten de nieuwe recensies met daarbij de nieuwe posities in de gids online gestaan.

Trots

Een Lekker-woordvoerder: ‘Wij volgen de speculaties op de diverse websites. Zelf ondernemen we nu nog geen actie. Op maandag 9 november maken wij onze top tien bekend. Eigenlijk zijn we er best wel trots op dat onze verkiezing tot zoveel speculaties leidt.’

Presentatie Lekker gids

Officieel wordt de Lekker gids van 2010 op maandag 9 november gepresenteerd in hotel The Dylan in Amsterdam. De websites Kokswereld.nl en Koksforum.nl waren echter eerder deze week al op de hoogte van de top tien.’

De top tien van 2010

1 Oud Sluis, Sluis (1)*

2 De Librije, Zwolle (2)

3 De Leest, Vaassen (6)

4 Beluga, Maastricht (3)

5 Inter Scaldes, Kruiningen (9)

6 Cordial, Oss (14)

7 Zwethheul, Schipluiden (5)

8 La Rive, Amsterdam (11)

9 Da Vinci, Maasbracht (21 )

10 De Bokkedoorns, Overveen (4)

* Tussen ( ) de positie van vorig jaar.

Restaurants De Vrienden van Jacob in Santpoort, De Lindenhof in Giethoorn en Chapeau! in Bloemendaal moeten hun top tien notering inleveren.

Meer nieuws over Lekker

Reageer op dit artikel