nieuws

Niven Kunz direct weer Alliance-lid

Restaurant

Niven Kunz sluit met zijn nieuwe restaurant Niven in Rijswijk direct aan bij de Alliance Gastronomique, de vereniging van toprestaurants. Voor de jeugdige topkok, die tot eind vorig jaar in ’t Raethuys in Watering kookte, wordt een uitzondering gemaakt en afgeweken van de standaardprocedure van de Alliance.

Niven Kunz direct weer Alliance-lid

Kunz zegt verheugd te zijn op de directe terugkeer bij de Alliance. ‘Ik mag direct weer bij de Alliance komen en ik heb er zin in’, laat Kunz MissetHoreca.nl weten.

Alliance-voorzitter John Beeren laat weten dat tijdens de jongste ledenvergadering in maart een unaniem besluit is genomen om Kunz direct toegang te geven tot de Alliance. ‘Daarmee wijken we wel af van onze officiële procedure’, aldus Beeren.

Beeren vervolgt: ‘Maar we hebben te doen met zijn situatie. Hij is een beetje een product van eigen kweek en we waren trots toen we hem konden inlijven. Daarom hebben we gemeend er goed aan te doen hem nu te steunen met het lidmaatschap’, aldus Beeren.

Restaurant Niven krijgt bij de start op 11 mei een proeflidmaatschap voor een jaar. Gedurende de komende twaalf maanden moet Kunz zich bewijzen als een volwaardig Alliance-lid. Bij bewezen succes gaat de proefperiode over in een definitief lidmaatschap.

Niven Kunz start restaurant Kunz in het pand in Rijswijk, waar voorheen ’t Ganzenest van Harry Visbeen was gevestigd. Kunz kookte tot eind vorig jaar in ’t Raethuys in Wateringen. Daar vertrok hij na een familievete. De 27-jarige topkok heeft voor zijn nieuwe restaurant zeven man aangenomen die tot eind vorig jaar in ’t Raethuys in Wateringen werkten.

Reageer op dit artikel