nieuws

Online wijncursus Walraven│Sax en Gert Crum

Restaurant

Wijnschrijver Gert Crum gaat in samenwerking met Walraven│Sax Amazing Wines & Spirits een online wijncursus aanbieden voor bedienend horecapersoneel. De cursus is interactief, speels en gastgericht, meldt Crum.

Online wijncursus Walraven│Sax en Gert Crum

‘Tijdens het ontwikkelen van de cursus stond een praktijkgerichte leermethode voor de cursist centraal. Dus makkelijk te begrijpen, interactief, speels en gastgericht. De cursus kan volledig zelfstandig en in eigen tijd online worden gevolgd’, aldus Crum.

Horecapersoneel heeft over het algemeen weinig kennis van de wijnkaart en slechts zelden van wijn en spijscombinaties, zegt Lisanne van Son, projectleider van Walraven│Sax. ‘Uit diverse gesprekken met horecaondernemers blijkt dat het kennisniveau van horecapersoneel ten aanzien van wijn tegenvalt. Kennis van wijn onder horecapersoneel is essentieel voor een gezonde bedrijfsvoering’.

Aan het eind van de cursus volgt een examen. Wanneer het examen met een voldoende wordt afgerond, ontvangt de cursist een certificaat van Walraven│Sax. Klanten van Walraven│Sax kunnen de cursus gratis volgen. Voor niet-klanten bedraagt het cursusgeld 225 euro.

Walraven│Sax is een bedrijf gespecialiseerd in de marketing en verkoop van de betere wijnen en gedistilleerde dranken. Gert Crum is wijnschrijver en werkt onder andere voor NRC. Daarnaast runt hij de website www.wijnplezier.nl.

Reageer op dit artikel