nieuws

Opmars Parkheuvel en Zwethheul in GaultMillau

Restaurant

Restaurant Parkheuvel in Rotterdam en De Zwethheul in Schipluiden gaan omhoog in de nieuwe uitgave van GaultMillau. Beide restaurants staan dit jaar vermeld met 18 punten, op een schaal van maximaal 20.

Opmars Parkheuvel en Zwethheul in GaultMillau

Zowel Parkheuvel als De Zwethheul stijgen een vol punt. Detail is dat de chef-koks Erik van Loo van Parkheuvel en Mario Ridder van De Zwethheul enkele jaren geleden van baan verwisselden. Ridder ging van Parkheuvel naar De Zwethheul en Van Loo bewandelde de omgekeerde weg.

Ridder was een van de sterren van de Nacht van GaultMillau. Ridder, die begin volgend jaar De Zwethheul overneemt van eigenaar Cees Wiltschut, werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar.

Van Loo was een ander veel besproken chef. Van Loo won geen GaultMillau-award maar was wel het gesprek van de dag door zijn statement tegen restaurantgids GrootSpraak. Van Loo meldde zich bij GrootSpraak af, omdat hij had toegezegd naar GaultMillau te gaan, er kreeg geen prijs in GrootSpraak. Volgens gidsbaas Ronald de Groot was hij alleen uitgenodigd en is hem telefonisch niet toegezegd dat hij een prijs zou krijgen. Van Loo zegt dat dit wel het geval is.

Meer GaultMilla-nieuws:

Reageer op dit artikel