nieuws

P. de Bruijn Wijnkopers Wijnkoper van het Jaar

Restaurant

Wijnschrijver Hubrecht Duijker heeft in Het Financieele Dagblad van vrijdag 7 november, de eretitel ‘Wijnkoper van het Jaar 2009’ uitgedeeld aan de gebroeders Eric en Joost de Bruijn van P. de Bruijn Wijnkopers in Nijmegen, het oudste onafhankelijke familiebedrijf van de Nederlandse wijnhandel.

P. de Bruijn Wijnkopers Wijnkoper van het Jaar

Het wijnbedrijf, sinds 1952 onderscheiden met het predikaat Hofleverancier, is enorm verguld met deze titel. ‘Het voelt als een extra kroon op ons werk’, aldus Joost en Eric.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

In het Financieele Dagblad lauwerde Hubrecht Duijker het wijnbedrijf met onder andere de volgende woorden: ‘Voor 2009 gaat de titel ‘Wijnkoper van het Jaar’ naar een duo, de gebroeders Eric en Joost de Bruijn. Gezamenlijk drijven zij P. de Bruijn Wijnkopers, het oudste onafhankelijke familiebedrijf van de Nederlandse wijnhandel – en dat doen ze voortreffelijk. Al proevend blijkt dat kwaliteit en betrouwbaarheid zeer kenmerkend zijn voor de kersverse ‘Wijnkoper van het Jaar’’.

Vader was groot inspirator

Een eerste reactie van Eric en Joost de Bruijn: ‘We glimmen van trots want een dergelijke onderscheiding is een mooie erkenning voor dat prachtige beroep dat we iedere dag met veel inzet en plezier uitvoeren. Onze vader, Pieter de Bruijn, heeft ons veel geleerd en was een groot inspirator. Hij heeft ervoor gezorgd dat ons bedrijf een begrip werd in de Nederlandse wijnwereld. Nu is het de beurt aan ons. Deze onderscheiding ondersteunt onze gedachte dat we door moeten gaan op de paden die we zijn ingeslagen’.

Reageer op dit artikel