nieuws

Paul Bocuse start fastfoodzaak

Restaurant

De grootste kok van dit moment, Paul Bocuse, begint een fastfoodrestaurant. De 80-jarige Franse kookgrootheid maakt een opvallende knieval voor de Amerikaanse fastfoodcultuur, die hij tot voor kort altijd verfoeide en als vijand zag.

Paul Bocuse start fastfoodzaak

Het opvallende nieuws wordt gebracht door de site van het Belgische Het Nieuwsblad. Bocuse opent een fastfoodrestaurant in Lyon. In het restaurant is onder meer een broodje ham te verkrijgen. Volgens de kookgrootheid gaat het om kwaliteit, eenvoud en efficiëntie in zijn nieuwe zaak en kiest hij enkel voor de meest uitgelezen ingrediënten.

Paul Bocuse is altijd fel tegenstander geweest van fastfood. Ooit vervolgde hij McDonald’s, omdat het bedrijf reclame had gemaakt met een chef die te veel zijn imago benaderde. Volgens Het Nieuwsblad heeft Bocuse na jaren pruttelen tegen de waardeloze smaak van de massa ingezien dat hij een achterhoedegevecht voert, en de vijand beter kan aanpakken op eigen terrein.

Naast een fastfoodzaak opent Bocuse ook enkele brasserieën in Frankrijk en Japan. Verder maakt de topkok nog een opvallende stap door zijn naam te verbinden aan voorverpakte maaltijden voor supermarkten.

Zie ook:

Paul Bocuse 80 jaar (feb, 2006)

Reageer op dit artikel