nieuws

Persian Caviar staakt handel vanuit Iran

Restaurant

De grootste importeur van kaviaar in Nederland, Persian Caviar, staakt haar activiteiten in Iran. Verder importeert en verkoopt Persian Caviar voorlopig geen Iraanse kaviaar meer. Reden is de huidige politieke onrust in Iran.

Persian Caviar staakt handel vanuit Iran

De verkoop en distributie van kaviaar in Iran is een staatsaangelegenheid. De prijs van wilde kaviaar ligt op dit moment hoger dan de prijs van goud.

Eigenaar/directeur Hossein Akef van Persian Caviar wil vanuit Nederland zijn stem laten horen en de Iraanse regering financieel onder druk zetten. Hij is zich bewust dat kaviaar een kleiner deel van de export van Iran uitmaakt dan bijvoorbeeld olie, maar vindt dat elke gelegenheid aangegrepen moet worden om duidelijk te maken dat dit niet langer kan.

Reageer op dit artikel