nieuws

Poldervaart in NL finale Bocuse D’Or

Restaurant

Marco Poldervaart (restaurant De Gastronoom in Harlingen) gaat op 12 oktober in Tilburg een poging wagen om de Bocuse D’Or Nederland op zijn naam te schrijven. In de afgelopen editie van de competitie in januari ging hij mee naar Lyon als coach van het Nederlandse team.

Poldervaart in NL finale Bocuse D’Or

Naast Poldervaart zijn er nog twee namen van andere kandidaten bekend gemaakt. Lars van Galen (Landhuishotel Bloemenbeek in De Lutte), Jonathan van Zandbergen (Polman’s Huis in Utrecht) zijn de andere ervaren koks die meedingen. Deze deelnemers hebben alle officiële documenten bij de wedstrijdorganisatie ingeleverd.

Ook jonge koks worden dit jaar speciaal opgeroepen om mee te doen aan de competitie die genoemd is naar de befaamde Franse kok, Paul Bocuse. Zij kunnen zich aanmelden op www.bocusedornederland.nl. Voorwaarde is dat de deelnemer op 25 januari 2011 minimaal 23 is.

Opdracht bij de Nederlandse finale in Tilburg is het bereiden van twee gerechten in vijf uur tijd samen met een commis. De producten die de teams moeten gebruiken zijn kalfslende, kalfszwezerik, kalfswang, zalm(filet), mosselen, wilde Zeeuwse oesters, scheermessen en (rosé)champagne.

De winnaar van de Nederlandse titel gaat op 6 en 7 juni 2010 naar Genève (Zwitserland) waar de Europese finale plaats vindt. Daar moet de Nederlandse kandidaat zich proberen te plaatsen voor de mondiale eindstrijd in Lyon in januari 2011.

Reageer op dit artikel